Citeste si...

ROMÂNII INDEPENDENȚI DIN SERBIA AU ORGANIZAȚIE LOCALĂ ȘI LA MARAMORAC

cristian1În Maramorac (Județul Cuvin, Serbia) după ultimul recesământ locuiesc 3145 de persoane, dintre care 416 români. Românii din Maramorac, cu încăpățânare, nu vor să renunțe la propria identitate și încep procesul de reorganizare culturală, educativ-instructivă și asociativă.

Românii Independenți din Serbia (RIS), asociație de interes obștesc, a constituit o nouă organizație locală la Maramorac. La început de vară, Adunarea românilor din localitate, în urma alegerilor statutare, și-a ales președintele și structura de conducere a organizaței locale RIS -Maramorac.

Echipa de conducere a organizației locale Maramorac a "Românilor Independenți din Serbia" este compusă din:

Cristian Mândruț(foto) - președinte

Cornel Cârnician – vicepreședinte

Slobodan Encea – secretar

După constituirea noii  conduceri a organizației locale Maramorac, în cadrul primei ședințe desfășurate au adus în discuție aspecte legate de păstrarea identității și spiritualității românești în localitatea mixtă Maramorac, respectiv principalele obiective propuse și asumate de organizația  reprezentativă a mediului asociativ românesc din Serbia - Românii Independenți din Serbia.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comentarii  

0 #1 Dragan NEDEJCU 04-07-2016 15:08
vreau o adresa, Cum putem lua legatura
Vreau sa contribui cu carti in limba romana
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1