Citeste si...

LA HERŢA A FOST MARCATĂ ZIUA NAŢIONALĂ A PICTORULUI ÎN UCRAINA

An de an, în a doua duminică a lunii octombrie, maeștrii picturii celebrează Ziua Națională a Pictorului în Ucraina. În acest context, Departamentul de deservire al Copiilor din cadrul Bibliotecii raionale „Gheorghe Asachi” din Herţa  în colaborare cu Școala de Artă au organizat o activitate consacrată micilor pictori de azi - marilor pictori de mâine, intitulată „Șoapta vântului ascultată de către pensulă”.

 

   În cadrul ei, elevii şcolii de artă, îndrumaţi de Dumitru Sonic, directorul şcolii amintite, au desfăşurat un atelier de creaţie în mijlocul naturii.  Potrivit preşedintelui Organizaţiei regionale  “Asociaţia Bibliotecilor din Ucraina”, Angela Marcu, scopul acestei activităţi a fost acela de a-i familiariza încă o dată pe copii cu unele reguli şi calităţi ale pictorului. În plus, o atenţie deosebită a fost acordată anume marcării în Ucraina a Zilei Naţionale a Pictorului.  “Arta plastică este una dintre cele mai avansate forme de activitate, deoarece prin intermediul paletei sale, lumea interioară prinde contur, iar nuanțele sale dau voce unor sentimente profunde. Pictura rafinată, grafica virtuală, arta plastică - toate sunt parte integrantă a culturii naționale sunt o sursă de dezvoltare spirituală care satisface nevoile estetice ale societății ucrainene, şi mă bucur că la acest capitol contribuie atât şcoala noastră de arte cât şi biblioteca”,  a mai spus Angela Marcu.

  Atelierul de creaţie desfăşurat în aer liber s-a încheiat cu prezentarea unei expoziţii „Mici capodopere”, organizată de cei mai talentaţi elevi ai Şcolii de Artă din oraşul Herţa.

 

Sursa: BucPress 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1