Citeste si...

CONSILIUL JUDEȚEAN SUCEAVA VA FINANŢA O TABĂRĂ DE CREAŢIE PENTRU ELEVI DE ETNIE ROMÂNĂ DIN REGIUNEA CERNĂUŢI

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat alocarea fondurilor necesare pentru organizarea unei tabere de creaţie la care vor participa elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi, Ucraina, informează „Monitorul de Suceava”.

 

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, membrii deliberativului judeţean au aprobat alocarea unei sume de aproximativ 25.000 de lei pentru derularea proiectului „Tabără de creaţie în judeţul Suceava pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi”. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul urmează să fie promovat la finanţare în cadrul Programului de finanţare Cultură - „Constantin Brâncuşi”, derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Valoarea totală a proiectului este de 125.237 de lei, din care contribuţia CJ Suceava este de 25.237 de lei.

„În urma cooperării între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, în cadrul căreia s-au derulat multiple acţiuni în diverse domenii de activitate, inclusiv în domeniul cultural, s-au identificat şi unele puncte slabe privind promovarea şi însuşirea elementelor de limbă şi literatură română în rândul etnicilor români din Cernăuţi, ceea ce ne-a determinat să propunem spre finanţare acest proiect”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, pe lângă acţiunile derulate cu partenerii ucraineni, administraţia judeţeană „are o datorie morală” faţă de etnicii români din zona Cernăuţi să propună şi să pună în practică activităţi destinate lor în exclusivitate, „care să constituie oportunităţi de cunoaştere a propriei identităţi culturale, a istoriei, limbii şi tradiţiilor noastre comune”, potrivit www.monitorulsv.ro.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1