Citeste si...

BALUL ACORDĂRII PANGLICII, SAU AL ABSOLVENȚILOR, LA LICEUL ROMÂNESC DIN GIULA, UNGARIA

 IMG_1448_800x450.jpgLa Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, Ungaria, s-a desfășurat sâmbătă seara, în 10 februarie 2018, Balul Acordării Panglicii, sau al Absolvenților, generația 2014-2018, dedicat elevilor de clasa a XII-a de la acest liceu.

      La eveniment au luat parte peste 600 de invitați, în frunte cu Doamna Maria Gurzău Czeglédi, Directorul Liceului și gazda întregii manifestări, alături de toate cadrele didactice, de alte oficialități și conducători de instituții românești din Ungaria, reprezentanți ai corpului diplomatic român: Domnul Ambasador Marius Lazurca și Domnul Consul General Florin Trandafir Vasiloni de la Giula, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria și alți clerici din cadrul Episcopiei, cadre didactice universitare din Arad, jurnaliști români din Ungaria, dar și din Arad, precum și numeroși părinți și invitați ai elevilor absolvenți.

       Evenimentul a fost deschis prin cuvântul inspirat și emoționant al Doamnei Director Maria Gurzau Czeglédi, care în chip metaforic, folosind imaginea corabiei și a mersului pe mare, precum și versuri din Nichita Stănescu, și-a luat rămas bun de la elevii de clasa a XII, i-a încurajat și le-a urat toate cele bune în noua etapă din viața lor, care va începe de fapt din toamnă, după încheierea anului școlar în curs, după examenele de bacalaureat și admiterea la diferite instituții superioare de învățământ.

      Fiecare din cele două clase a XII-a a urcat apoi pe scenă, împreună cu dirigintele ei și prin versuri pline de semnificații și pe diferite teme esențiale din viață, și-a împărtășit emoțiile, recunoștința față de dascălii și învățătorii lor, de părinții care i-au crescut, precum și speranțele pentru viitor.

După cum îi spune și numele acestei manifestări, fiecare absolvent a primit în dar câte o panglică, cu anii de studii: 2014-2018 și câte o floare de la colegii lor de clasa a XI-a, care au și organizat evenimentul împreună cu cadrele didactice. Panglici de acest fel au fost oferite și Directoarei, Diriginților și altor invitați.

          Elevii absolvenți, îmbrăcați în minunate costume de dans, au prezentat apoi și cate un număr de vals, care este o tradiție a acestui eveniment și pentru care se pregătesc îndelung, iar după aceea sunt invitați și părinții la dans, împreună cu copiii lor.

            A fost cea de-a 65-a ediție a Balului Acordării Panglicii la Liceul Românesc din Giula, care a luat ființă în anul 1949, și cele 2 clase a XII-a au avut în total, în acest an, un număr de 48 de absolvenți.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1