Citeste si...

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA OTLACA PUSTĂ, UNGARIA

In_800x499.jpg 

În Duminica lăsatului sec de carne pentru Postul Sfintelor Paști, sau a Înfricoșătoarei Judecăți (11 februarie 2018), Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria s-a aflat în mijlocul credincioșilor de la Otlaca Pustă, săvârșind Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor format din Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei și Paroh la Otlaca Pustă și Arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula.
       Răspunsurile liturgice au fost date de Cătălin Anghel, masterand la teologie și locuitor în Vărșand, lângă graniță (în România), care de 2 ani ajută această Parohie prin cântarea bisericească la strană, iar la slujbă, alături de ceilalți credincioși, au luat parte și Domnul Gheorghe Șimonca, Deputat în Parlamentul de la Budapesta, originar din această localitate și Doamna Primar Elvira Ardelean.
       În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit credincioșilor despre câteva din învățăturile pericopei evanghelice duminicale, ce ne îndeamnă pe toți să fim cu luare aminte față de bunătatea lui Dumnezeu, Care se ascunde în sufletul fiecărui om, chiar dacă aparent nu Se arată, Care așteaptă de la fiecare dintre noi iubire frățească, atenție, comuniune și ajutor față de aproapele nostru aflat în nevoi, iar în funcție de această prezență sau lipsă a dragostei vom fi și judecați la Judecata cea de apoi sau Înfricoșătoare, după cum este și numele acestei duminici pregătitoare pentru Postul Mare.
         La finalul Sfintei Liturghii, în prezența Ierarhului și a Părintelui Paroh a avut loc și ședința de constituire a noului Consiliu Parohial al acestei Parohii și de desemnare a epitropilor, care au depus jurământul de a sluji Biserica Străbună și Parohia lor, în mandatul încredințat.
       La Otlaca Pustă funcționează și un Centru pentru familii și tineret, cu un Paraclis de lemn, în stil maramureșean, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, construit printr-un proiect european transfrontalier, iar la intrarea în localitate se află o troiță de lemn primită tot din Maramureș, în cadrul relațiilor de înfrățire pe care comuna le are cu alte localități din această zonă tradițională și istorică a României.


Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1