Citeste si...

CEREMONIE DE RĂMAS-BUN LA LICEUL ROMÂNESC DIN GIULA-UNGARIA

IMG 3445Pentru elevii de clasa a XII-a ai Liceului Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, Ungaria, sâmbătă, 5 mai 2018, a fost o zi încărcată cu multă emoție și nostalgie, deoarece a sosit vremea ca să își ia rămas bun de la această instituție de învățământ ce i-a ocrotit și le-a călăuzit pașii pe calea cunoașterii, sub îndrumarea profesorilor lor, vreme de 4 ani, între 2014-2018.
Evenimentul a fost marcat pe scena Liceului, în prezența a aproximativ 350 de persoane: cadre didactice, elevi, părinți, dar și oficialități, între care s-au numărat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și alți clerici ai Eparhiei (Părintele Teodor Marc, Consilierul Economic și Parohul Catedralei, Părintele Petru Pușcaș, Paroh la Giula Mică și Arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrală), Doamna Maria Gurzău Czegledi, Directorul Liceului Românesc din Giula și gazda întregii manifestări, Domnul Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula, Domnul Daniel Banu, Consulul General al României la Seghedin, Domnul Tiberiu Iuhas, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Domnul Gheorghe Cozma, Directorul Oficiului AȚRU, Domnul Tolnai Péter, Vicepreședintele Consiliului Județean Bichiș (Békés), Doamna Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Doamna Eva Iova Șimon, Directorul Săptămânalului „Foaia Românească” din Giula, Doamna Delia Covaci, Directorul Executiv și Redactorul-Șef al Săptămânalului ”Cronica” al AȚRU, ș.a.
Ca de fiecare dată, manifestarea a început cu urcarea festivă pe scenă a elevilor din cele două clase a XII-a a Liceului: XII A și XII B, care cu flori în mână și inimile deschise, în cântece și versuri alese de îndrumătorii lor, și-au prezentat mesajul de mulțumire și recunoștință pentru tot ceea ce a însemnat această perioadă de neuitat din viața lor, ce constituie începutul formării din punct de vedere profesional și al culturii generale și temelia personalității lor, dar și pentru doamnele profesoare și mamele lor, deoarece în Ungaria, prima duminică din luna mai este în fiecare an și Ziua Mamei. Anterior, oaspeții au fost salutați de Doamna Director Maria Gurzău Czegledi, care le-a mulțumit pentru faptul de a fi onorat acest moment festiv și special din viața școlii, iar pe elevii absolvenți i-a felicitat și i-a îndemnat din nou să dea curs bunelor învățături dobândite în timpul Liceului și să aleagă întotdeauna în viață calea cea dreaptă și ziditoare de suflet.
La finalul mesajelor prezentate pe larg de fiecare clasă, elevii din clasa a XII-a au primit flori din partea colegilor lor mai mici, de a XI-a și de asemenea, cu acest prilej au fost împărțite mai multe premii, celor mai silitori dintre ei, atât din partea Școlii, cât și a altor instituții. Între aceste premii s-a numărat și Placheta „Bălcescu”, ce poartă numele Liceului și se acordă elevilor celor mai buni, care s-au remarcat învățătură, dar mai ales la păstrarea și promovarea limbii și culturii române.
Împreună cu diriginții lor și ținându-se de mână, pe o cale simbolică formată din petale de flori și cântând „Gaudeamus” și alte cântece specifice acestui moment sărbătoresc, elevii celor două clase a XII-a a Liceului din Giula s-au îndreptat apoi spre sala profesorală, unde au dorit ca și în felul acesta să le mulțumească direcțiunii și întregului corp de profesori care le-au stat alături în anii de liceu.
Atmosfera de sărbătoare a continuat apoi pentru elevii absolvenți de-a lungul acestei zile foarte însemnate din viața lor, alături de cadrele didactice și de părinții lor.
În acest an școlar, în cele două clase a XII-a a Liceului Românesc din Giula au învățat un număr total de 48 de elevi, care au avut două diriginte: pe Doamna Vera Cer, la clasa a XII-a A și Silvia Cefan, la clasa a XII-a B.
 
Borul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1