Citeste si...

EVENIMENT RELIGIOS ÎN INSTITUȚIILE ROMÂNEȘTI DIN GIULA

IMG 6018Potrivit tradiției, și în acest an, instituțiile românești din Giula și cei care își desfășoară activitatea aici, au fost sfințiți prin stropire cu Agheasma Mare, la câteva zile după Praznicul Bobotezei.
Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, însoțit de alți clerici de la Centrul Eparhial, a trecut rând pe rând, miercuri și joi (9 și 10 ianuarie 2019), pe la aceste instituții, unde a fost întâmpinat cu bucurie de conducătorii lor, de personalul care lucrează aici și de numeroși copii de la grădiniță și elevi români din Giula.
Astfel, au fost sfințite Consulatul General al României la Giula și Reședința Domnului Consul General Florin Trandafir Vasiloni, Grădinița Românească, aflată sub conducerea Doamnei Director Ana Ciotea și unde învață în prezent un număr de 112 copii, între 2 ani jumate și 7 ani, împărțiți în 4 grupe; Școala Generală, Căminul de elevi și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, conduse de Doamna Director Maria Gurzău Czegledi, unde învață un număr de aproximativ 430 de elevi, în clasele I-XII, sub îndrumarea a 46 de cadre didactice permanente și a altor suplinitori, Muzeul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, inaugurat în anul 2014, Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), condusă de Domnul Președinte Tiberiu Iuhas, Centrul de Documentare și Informare al AȚRU, condus de Doamna Director Mariana Negrău Vetro, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU), condusă de Părintele Marius Maghiaru, Protopop de Budapesta și sediul Săptămânalului „Foaia Românească”, aflat sub conducerea Doamnei Director Eva Iova-Șimon, sediul Săptămânalului „Cronica” al AȚRU, condus de Doamna Director Delia Covaci precum și casele unor credincioși din Giula foarte apropiați de Biserică.
Cu toții au primit binecuvântarea adusă prin stropirea cu Agheasmă Mare și revărsată cu îmbelșugare, în aceste zile, peste dreptmăritorii creștini din lumea întreagă.
De asemenea, tot în această perioadă, înainte de Bobotează și casele celorlalți credincioși din Giula, împrejurimi și alte localități din Ungaria în care trăiesc români, au fost sfințite de Preoți, prin stropire cu Agheasmă Mare, urmând această frumoasă tradiție păstrată cu sfințenie la Poporul Român până în ziua de astăzi.
Astfel, la început de An Nou calendaristic, sfințirea cu Agheasmă Mare este o lucrare misionar-pastorală străveche care aduce în sufletele tuturor multă bucurie, sfințire, curățire și putere de sus, pentru îndeplinirea cu sârguință și cu ajutorul lui Dumnezeu, a celor ce sunt spre folosul sufletesc și obștesc al românilor din Ungaria și de pretutindeni.
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1